Tohle fórum je určeno všem, kteří mají společný zájem jako my - zájem o přírodu, stopování a pozorování volně žijících živočichů. Ať se Vám tu líbí a budete-li chtít, zapojte se i Vy! Zdraví, Mirek & Rosťa
This board is for everyone who has the same interest as we do - an interest in nature, tracking and observing wildlife. We hope you enjoy it and if you want to join, you're welcome! Regards, Mirek & Rosťa
This board is for everyone who has the same interest as we do - an interest in nature, tracking and observing wildlife. We hope you enjoy it and if you want to join, you're welcome! Regards, Mirek & Rosťa
Vydra říční (lutra lutra)
Pravidla fóra
Prostor pro fotografie a další informace o stopování zvířat a pobytových znacích jednotlivých druhů zvěře (zvířecí stopy, stopní dráhy, specifické chování, trus).
(Forum je veřejné, proto nepišme nic, co by mohlo případně uškodit - lokality, neobvyklé chráněné druhy apod. Limit pro velikost nahraných fotek je 1 MB.)
Information about animal tracking and signs of specific animal species (animal tracks, trails, specific behavior, scat).
(This is a public board, please do not mention any potentially harmful information - locations, unusual protected species, etc. The limit for the size of uploaded photos is 1 MB.)
Prostor pro fotografie a další informace o stopování zvířat a pobytových znacích jednotlivých druhů zvěře (zvířecí stopy, stopní dráhy, specifické chování, trus).
(Forum je veřejné, proto nepišme nic, co by mohlo případně uškodit - lokality, neobvyklé chráněné druhy apod. Limit pro velikost nahraných fotek je 1 MB.)
Information about animal tracking and signs of specific animal species (animal tracks, trails, specific behavior, scat).
(This is a public board, please do not mention any potentially harmful information - locations, unusual protected species, etc. The limit for the size of uploaded photos is 1 MB.)
Re: Vydra říční
Na ledu
- Přílohy
-
- IMG_0016.JPG (234.18 KiB) Zobrazeno 5464 x
-
- IMG_7.JPG (314.34 KiB) Zobrazeno 5464 x
Je tohle ten výměšek z pachových žláz? A co ty černý kuličky?
- Přílohy
-
- IMG_0260.JPG (298.26 KiB) Zobrazeno 5464 x
No tedy - já to nikdy neviděl, ale výměšky to i tak podle mě nebudou (to by měl bejt jen stříknutej trus, ee?). Probíral jsem to dneska i s tátou, ten se s tím již setkal (a prý též ve vydřích lokalitách). Černé kuličky vypadají jako jikry (z ulovené natrávené kořisti? žába?), ale co je to pod tím a jestli jde o vydávenou potravu... též nevíme
Mimochodem k těm pachovým značkám, trochu jsem pátral alespoň na internetu a kladou to dle výzkumu Alky prý hlavně na kameny. (info tady, str 51 a dál... ale tak dlouhý to není )
Mimochodem k těm pachovým značkám, trochu jsem pátral alespoň na internetu a kladou to dle výzkumu Alky prý hlavně na kameny. (info tady, str 51 a dál... ale tak dlouhý to není )
A dík za zbylé fotky, vydru moc nakoukanou nemám a sníh i led potěšil. Přidávám ještě pro srovnání pár podzimních stop z bláta, kde je hezky vidět celý otisk.
- Přílohy
-
- stopa.jpg (647.69 KiB) Zobrazeno 5452 x
Na metru čtverečním je tam sposta vydřího trusu (značkovací místo), ještě se přidala liška, kuna a tenhle sajrajt.
„Star jelly“ je nejčastěji nalézáno v podobě průhledných až mléčných gelovitých hrudek, někdy doprovázených černými kuličkami. Vše nasvědčuje tomu, že se jedná o bobtnající žabí vejcovody případně shluky neoplodněných vajíček, které na místě zanechal nějaký dravec.
Tak dneska konečně. Na focení byla ale uplná tma.
- Přílohy
-
- IMG_0259.JPG (448.54 KiB) Zobrazeno 5438 x
-
- IMG_0263.JPG (357.24 KiB) Zobrazeno 5438 x